40-50 души са нападнали двамата полицаи в ромската махала в Стамболийски в неделя, като най-активни са били 54-годишна жена и 35-годишен мъж. Използвали са камъни, удряли са с ръце, обиждали са служителите на реда с нецензурни думи. Напрежението все пак е било е овладяно. Така районният прокурор на Пловдив Петър Петров коментира случая с мелето в ромската махала в гр. Стамболийски, предаде репортер на "Фокус".

Около 20 часа в неделния ден двама полицаи забелязват водач на моторист без регистрационни табели. Първоначално го спират, за да се легитимира и го приканват да предостави документи, в този момент той побягва, а те предприемат преследване, на което той не се подчинява. Бягайки на улицата, там седи 35-годишно лице, което поваля единия полицай, като го спъва. Вторият полицай идва, за да помага, но въпросното лице нанася удари и на него. След това живущите наблизо се събират и нападат полицаите. 

В крайна сметка установени са лицата, които са били най-активни, задържани са 6 човека. Първоначално на 4 са повдигнати обвинения. Този, който е нападнал полицаите, също е с повдигнато обвинение за лека телесна повреда.

Районният прокурор Петър Петров обясни, че случилото се няма връзка с изборите, ще се установят всички факти и обстоятелства, в това число дали е имало и полицейска сила. Днес наблюдаващият прокурор ще иска разследване от следовател.

В хода на проверките се оказва, че на улица "Петко Рачов Славейков" 31 са регистрирани 1619 лица, заяви вчера директорът на пловдивската полиция Васил Костадинов. Това е адресът на лицето, което не се подчинява и което всъщност предизвиква преследването, както и на другото лице, което първоначално е нападало полицаите. Прокуратурата ще провери дали действително има толкова хора, регистрирани на този адрес, както и статута на сградите.

Тези лица, които са с повдигнати обвинения са с мярка до 72 часа. Някои от тях са криминално проявени. Този, който е възпрепятствал задържането, е със 7 присъди за кражби, последната е от Австрия.