Пред камерите обвинените в побоя над полицаи в Стамболийски не обясниха защо са нападнали и удряли полицаи, предаде репортер на "Фокус". По думите на техния адвокат Сузана Алекова единият от клиентите ѝ е бил нападнат от полицаите, но не знае защо точно. Бил е леко пиян и е стоял пред дома си, като е казал, че е бит от полицаи.

В неделя вечерта при опит полицаи да спрат водач на мотор без регистрационни табели, той бяга от проверката. По време на гонката се намесват жители на квартала, които нападат двамата служители на реда и в ромската махала на Стамболийски настъпват безредици. Впоследствие основните виновници бяха установени, като прокуратурата им повдигна и съответните обвинения.

"Видно единият има травматични увреждания. Другият ми клиент е признал, че деянията са извършени и няма как да избяга от това и ще получи наказания. Въпросът тук е дали прокуратурата ще продължи да поддържа обвиненията по чл. 270 и дали това обвинение ще бъде внесено в съда като такова, защото тук има юридически спор.

Ако съдът задържи обвиняемия, ще обжалваме. Най-тежката мярка няма да изиграе своята превантивна роля. Така ще стихне и цялото напрежение в махалата ще стихне, тъй като в момента има жандармерия, хората ги е страх и стоят по домовете си и там е страшно като на война", допълни адвокат Алекова.