Ангел Шуманов и Асен Шуманов са задържаните за мелето с полицейски служители в Стамболийски, предаде репортер на "Фокус". Ангел е осъждан, учил е до 3 клас, стана ясно в съдебната зала днес, където магистратите трябва да решат дали да оставят двамата за постоянно в ареста. Според прокурора 1473 души са регистрирани на същия адрес като задържаните.

"Имам 6 деца и една болна сестра, за които се грижа. Ако може да получа парична глоба, а не да оставам в ареста. Нищо не съм направил. Аз се прибирам вкъщи и те ми сложиха белезници. Асен ми е племенник", каза Ангел.

"Имам две деца, работя на частно. Ако не работя, няма как да се грижа за семейството си", обясни от своя страна Асен, който е управлявал мотора в онази нощ.

Жената на Асен каза: "Оня ден дойдоха 10 патрулки и почнаха да бият наред. Аз избягах и затова на мен не ми направиха нищо".

Срещу Асен са повдигнати още 2 обвинения. Първото е за управление на мотопед, който не е регистриран. Това е станало на 3 април. Другото обвинение е за управление на МПС без да има това право. Така обвиненията срещу него стават общо 3.