Съобщава се, че Украинските въоръжени сили (ВСУ) са постигнали неуточнени тактически успехи на направленията Купянск и Лиман на фона на продължилите позиционни сражения по линията Купянск-Сватово-Кременная на 6 април. Руските сили продължават опитите си за настъпление в посока към град Часов Яр и западно от Авдеевка, по-специално в района на село Бердичи. Това се посочва в доклада на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW).

Украинският главнокомандващ генерал-полковник Александър Сирски е заявил, че ВСУ са постигнали неуточнени тактически успехи на Купянското и Лиманското направление. Украинският генерален щаб е съобщил, че ВСУ са отблъснали руските атаки близо до Терни (западно от Кременная) и Белогоровка (южно от Кременная), въпреки че руски милиблогъри твърдят, че руските сили напредват в покрайнините на Терни и близо до кариерата в Белогоровка.

Руските сили продължават усилията си да напреднат западно от Бахмут към Часов Яр на 6 април, но няма потвърдени промени на фронтовата линия в района. Руски военни блогъри твърдят, че руските сили, главно части от 98-ма въздушнодесантна (ВДВ) дивизия, са продължили атаките североизточно и югоизточно от Часов Яр и са превзели позиции в горски райони покрай железопътната линия на изток и в природния резерват "Стъпки-Холубовски" 2 на югоизток.  Военни блогъри твърдят, че руските сили са извършили тежки артилерийски, ракетни и въздушни удари срещу украински позиции в и около Часов Яр.  Руски блогър също твърди, че елементи на руската доброволческа бригада "Север-V" (Руски доброволчески корпус) са изтласкали някои украински сили от Богдановка (северозападно от Бахмут) към Часов Яр и Калиновка (между Богдановка и Часов Яр). Друг руски блогър твърди, че уязвимата логистика вероятно ще усложни руските усилия за напредване към Часов Яр и че руските сили трябва да приоритизират допълнителни мерки за защита срещу удари на украински дронове и да стабилизират линиите си за доставки при бързане за натиск върху Богдановка и Ивановское (между Бахмут и Часов Яр).

Позиционните боеве също продължават

на североизток, югозапад и юг от Бахмут.

Руски блогъри твърдят, че руските сили незначително са напреднали близо до Веселе (североизточно от Бахмут близо до Сиверск) на 6 април, но ISW не вижда визуално потвърждение на тези твърдения.

Позиционните боеве продължават:

североизточно от Бахмут близо до Спирне, Роздоливка 

югозападно от Бахмут близо до Клещеевка, Андреевка и Зеленопилия

южно от Бахмут близо до Ню Йорк.

Руските войски продължиха да напредват на запад от Авдеевка на фона на продължаващите атаки на 6 април. Кадри с геолокация, публикувани на 6 април, показват как сили напредват югозападно от Уман (западно от Авдеевка) в нещо, което изглежда като механизирано нападение с размер на рота и към центъра на Первомайское (югозападно от Авдеевка). Допълнителни геолокационни кадри, публикувани на 6 април, показват, че руските войски са напреднали още повече в северната част на националния парк. Бердичи (северозападно от Авдеевка), но вероятно не са напреднали през изминалия ден.

Руските "военни блогъри твърдят, че руските войски са напреднали в Бердичи и северно от него, както и в южната и централната част на Семеновка (западно от Авдеевка). Блогерите също заявяват, че руските войски очевидно са разчиствали горите между Тоненкое (западно от Авдеевка) и Водяне (югозападно от Авдеевка), но анализаторите на ISW не могат да потвърдят това.

Друг руски блогъри твърди, че руската армия се опитва да изтласка въоръжените сили на Украйна от Первомайское и да настъпи на направление Уман (и двата югозападно от Авдеевка). На 6 април руски блогъри са публикували кадри, на които се вижда как руските сили извършват въздушен удар по мост над река Дурна близо до Уман.

Боевете също продължават

северозападно от Авдеевка близо до Новокалиново

на запад от Авдеевка близо до Орловка, Невелское, Яснобродивка

и на югозапад от Авдеевка при Нетайлове.

Пресслужбата на руските ВДВ съобщи на 6 април, че руските войски все още нанасят значителен брой пехотни удари и използват бойни машини, за да изхвърлят пехотата на фронта. Украински военнослужещ, действал на направление Авдеевка, е отбелязал, че руската армия се опитва да отцепи и превземе населени места по фланговете на Авдеевка, но сега руските войски атакуват силните отбранителни линии на ВСУ.

Руските войски наскоро са напреднали югозападно от Донецк на фона на продължаващите боеве в района на 6 април. Геолокационни изображения, публикувани на 6 април, показват, че те са напреднали до северните покрайнини на Новомихайловка (югозападно от Донецк) и по-нататък на запад до центъра на Новомихайловка.

Руският военен корпус твърди, че руските войски също са напреднали в полето югоизточно от Новомихайловка, но анализаторите на ISW не са намерили визуално потвърждение на това твърдение.

Позиционни боеве се водят и западно от Донецк при Красногоровка и Георгиевка и югозападно от Донецк при Константиновка.

Позиционни боеве продължават да се водят на 6 април в района на административната граница на Донецка и Запорожка области близо до Старомайорско (южно от Велика Новосилка).

На 6 април продължават позиционните битки близо до Работино и северозападно от Вербовой (източно от Работино) в западната част на Запорожска област.

Главнокомандващият на украинските въоръжени сили генерал-полковник Александър Сирски е описал руските атаки край Работино и Вербовой като локализирани настъпателни операции, насочени към връщане на загубени преди това територии.

На 6 април продължават позиционните битки на източния (левия) бряг на Херсонска област, вероятно в района на Кринки. Руските военни твърдят, че на 5 и 6 април руските войски са унищожили няколко украински групи, които са се опитали да прекосят Днепър в района на Кринки.