Руският президент Владимир Путин е изслушал доклади от и.д министър на извънредните ситуации Александър Куренков и губернатора на Белгородска област Вячеслав Гладков във връзка със срутването на входа на жилищна сграда в Белгород в резултат на "нападение от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ)". Това е заявил пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предава "Известия".

"Президентът Владимир Путин изслуша докладите на министъра на извънредните ситуации Куренков и губернатора на Белгородска област Гладков за ситуацията около разрушения вход на жилищна сграда в Белгород в резултат на варварска ракетна атака от киевския режим", е заявил Песков.

По думите му руският президент е дал всички необходими указания.

По-рано в неделя Гладков съобщи, че изпод развалините на къщата са извадени двама мъртви.

Според съобщенията в руските медии,12 май, Белгород е бил подложен на масирана атака от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Според руското министерство на отбраната, в резултат на падането на ракетни фрагменти върху жилищна сграда, целият вход от 10 до 1 етаж се е срутил. Известни са най-малко 19 жертви.

Освен това по време на разчистването на развалините се е случило второ срутване: покривът на високата сграда се е срутил, ранявайки трима спасители. Междувременно Министерството на извънредните ситуации на Русия отбеляза, че по време на издирвателни и спасителни операции се провежда така наречената "минута на мълчание", която позволява да бъдат чути жертвите под развалините.