Позициите на  ЧВК "Вагнер" ще бъдат предадени на подразделения на Министерството на отбраната на Руската федерация, заяви основателят на компанията Евгений Пригожин, пише украинската агенция УНИАН.

"Съдейки по изявлението на Пригожин, това е поредната обида към отдела на Сергей Шойгу", констатират от медията.

Евгений Пригожин заявява че "вагнеровците ще бъдат изтеглени от Бахмут на 10 май поради недостиг на боеприпаси". "Изтеглям части от ЧВК "Вагнер“ от Бахмут, защото при липса на боеприпаси те са обречени на безсмислена смърт“, заявява основателят на ЧВК "Вагнер“.

"По думите на Пригожин Министерството на отбраната на Руската федерация от месец отделя на своите наемници не повече от 10% от необходимото количество боеприпаси. Затова вагнерианците оставят Бахмут в задните лагери да ближат раните си, пише УНИАН и цитира:

"Обръщам се официално към началника на Генералния щаб на Руската федерация, министъра на отбраната, върховния главнокомандващ на Руската федерация и народа на Русия. Заявявам от името на бойците от "Вагнер“, от името на командването на ЧВК "Вагнер", че на 10 май сме принудени да предадем позициите в село Бахмут на частите на Министерството на отбраната на Руската федерация и да изтеглим останалите от ЧКВ "Вагнер", в тиловите лагери да ближат раните си. Изтеглям частите на ЧКВ "Вагнер", защото при липса на боеприпаси са обречени на безсмислена смърт."

В навечерието на 4 май основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин се оплака от липсата на боеприпаси и колосалните загуби сред неговите бойци. В това обръщение той нападна руския министър на отбраната Сергей Шойгу и началника на руския генерален щаб Васил Герасимов. 



Това не е първият епизод на вражда между ЧВК "Вагнер" и Министерството на отбраната на Руската федерация. Преди това Пригожин многократно се оплакваше от колосалните загуби на своите бойци в града-крепост и призоваваше да им бъдат осигурени боеприпаси, пишат от медията.