Помощник-треньорът в мъжкия ни национален отбор по бокс - Александър Александров, говори днес по време на откритата тренировка на част от националните ни отбори в София.

В четвъртък българските треньори и боксьори заминават за Италия, където ще се проведе предпоследната световна олимпийска квалификация за Лените олимпийски игри в Париж тази година.

Г-н Александров, два дни преди да заминете за Италия, където ще се проведе предпоследната олимпийска квалификация за Лените олимпийски игри в Париж тази година. Какви са очакванията ви за турнира и в какво настроение са момчетата?

 - В добро настроение са и най-важното е, че са здрави. Подготвени са и им пожелавам да имат късмет. Мисля, че всеки един от тях може да се пребори за квота. Но е и до късмет с жребия и с това какви противници ще им се паднат.

На последните Олимпийски игри в Токио имахме само трима представители, а вече до този момент, преди последните две квалификации, също сме с три квоти. Съществен прогрес или винаги може още повече?

 - Прогрес е, да. И сега, и на следващата квалификация в Тайланд съм сигурен, че ще спечелим още квоти.

Имахте лагери на Белмекен, след това дойде и неофициалното световно първенство Купа "Странджа". Как ви се вижда до този момент подготовката? На какво бихте наблегнали повече в следващите месеци и къде мислите, че имате пролуки?

 - Подготовката до този момент върви по план. Всичко се развива както сме го преценили. Момчетата, които ще участват на олимпийската квалификация са в много добра форма. Всички от тях изиграха по няколко мача на Купа "Странджа", видяхме какво им липсва и върху какво трябва да работим. За малкото време от 15 дни, с което разполагахме, работихме именно върху чистенето на грешки.

С колко момчета заминаваме?

- Радослав Росенов (63.5 кг), Рами Киуан (71 кг), Кристиян Николов (80 кг) и Йордан Морехон (+92 кг). Всеки един от тях има шанс да спечели квота, но трябва и да сме реалисти. Няма как всички да си дойдат с квота, но се надявам поне една-две да спечелим.

Имате ли вече ясна програма за квалификацията? Съперници, жребий?

 - Да, имаме предварителна програма, но докато не бъдат регистрирани всички състезатели на място и не мине техническата конференция, не можем да кажем с точност дали тази програма ще остане. Засега на 3.03 се падат да играят Радослав, Рами и Йордан, а на 4.03 трябва да играе и Кристиян. Може и да има промени, но ние се готвим за тези дни.