Кадри на боеве с кучета взривиха социалните мрежи. Публикува ги 16-годишно момче от Белица, което е стопанин на едно от тях. Прокуратурата и полицията започнаха проверка.

Откриваме участник в битките, показани в кадрите. Той твърди, че се е включил неволно, докато се е разхождал с домашния си любимец.

"Разкарвах си кучето нагоре. Случайно стана. Кучетата се сджавкаха, но не с цел, нарочно, а така случайно стана“, коментира пред bTV Георги Галев.

Георги казва, че е разбрал, че всичко е заснето с телефон днес, когато го извикали в полицията за обяснения. Проверка започва и община Белица.

"Категорично мога да кажа, че това не трябва да се случва никъде, не само на наша територия и ще бъдем максимално сурови в наказанията, които позволява закона“, каза Радослав Ревански, кмет на Белица.

Съседи на момчето, качило клиповете, разказаха пред екипа ни, че то често насъсквало кучето си срещу техните домашни любимци. Затова се страхуват да говорят пред камера.

Екипът не открива младежа, нито семейството му. От полицията и прокуратурата запазиха мълчание до приключване на проверката.