Бившият главен изпълнителен директор на Abercrombie & Fitch и неговият британски партньор са обвинени в експлоатация на мъже, наети за секс събития, които са организирани по цял свят.

Разследване на ВВС е установило, че организирана мрежа е използвала посредник, за да намери млади мъже за събитията с Майк Джефрис и Матю Смит.

Осем души са разказали пред ВВС, че са присъствали на тези събития, като някои от тях твърдят, че са били експлоатирани или малтретирани.

Но посредникът на двойката е отрекъл да е извършил каквото и да е нарушение и е заявил, че мъжете са отишли на тези събития "с широко отворени очи".

От компанията Abercrombie & Fitch (A&F), която притежава и марката Hollister са коментирали, че са "ужасени и отвратени" от предполагаемото поведение на бишвия изпълнителен директор.

Двама бивши американски прокурори, които независимо са прегледали документите и свидетелските показания, открити от британската медия, са призовали за разследване, за да се определи дали могат да бъдат повдигнати обвинения за трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Според американското законодателство трафикът на хора с цел сексуална експлоатация включва принуждаване на пълнолетно лице да пътува до друг щат или държава, за да прави секс срещу заплащане, като се използва сила, измама или принуда.

За две десетилетия от 90-те години на миналия век Майк Джефрис превръща A&F от неуспешен производител на облекло в мултимилиарден търговец в едина от най-успешните марки за ежедневно облекло.