Един от най-талантливи тенисисти в света празнува рожден ден днес, научи Sofia24.bg. Андре Агаси е роден на 29 април 1970 г. в Лас Вегас. Той беше един от най-известните тенисисти, които доминираха по световните кортове от началото на 90-те години на миналия век, както и в годините след 2000. Агаси е петият в историята на тениса, който е печелил и четирите титли от Големия шлем. Той е осемкратен шампион от Големия шлем и олимпийски златен медалист от 1996 година. 

За кратко Агаси беше треньор на Григор Димитров и Новак Джокович, но сега прекарва по-голяма част от времето си в участие в образователни инициативи и с благотворителната си фондация в Невада.

През 2011 г. е включен в Международната тенис зала на славата. Има рекордните 17 титли от серията Мастърс, повече от всеки друг тенисист към 2006 г., както и общо 60 титли от професионалната верига ATP. Към 2006 г. е спечелил над $ 30 млн. само от наградни фондове по турнири. 

Има общо осем титли от Големия шлем – два пъти откритото печели първенството на САЩ, един път "Уимбълдън", четири пъти Откритото първенство на Австралия и веднъж Откритото първенство на Франция.

Андре Агаси се ожени за друга тенис легенда - Щефи Граф през 2001 година. Двамата имат две деца - си Джейдън и дъщеря Джаз. ПРеди да вдигне сватба с Щефи - Андре излизаше с Брук Шийлдс и Барбара Стрейзънд.