Попитаха изкуствения интелект (AI) как "изглеждат сънищата“ и резултатите са наистина впечатляващи, но в същото време и малко плашещи.

Случвало ли ви се е да изживеете наистина ярък сън, но да се събудите и да продължите с работния си ден само, за да откриете, че докато се замислите отново - картината, която сте сънували е изчезнала от съзнанието ви? Е, за щастие изкуственият интелект разкри как може да е изглеждал този сън.

В YouTube канала Brain Boost по-рано тази година бе разкрит резултатът, след като попитаха AI "как изглеждат сънищата“, а резултатите са наистина "диви".

Представете си нещо като кръстоска между някои от по-напрегнатите сцени от "Търсенето на Немо“ и "Фантазия“ (1940), плюс няколко предмета от "Играта на играчките“, всички лудуващи и подскачащи нагоре-надолу едновременно, пише unilad.com.

Обектите се появяват и изчезват за секунди и се преплитат с ярко оцветени вълни - би било страхотно, ако всъщност не беше доста отвратително и ужасяващо. Вече е разбираемо защо понякога се събуждаме обляни в пот.

А представяте ли си какво би било, ако попитаме изкуствения интелект как изглеждат кошмарите?

Вижте видеото.