Тази седмица в рубриката "Денят като гозба" на "Фокус" своите рецепти представя едно семейство мечтатели и добротворци - Биляна и Тихомир Тодорови. Тяхната мечта е да вдъхновят все повече хора да водят осъзнат и по-добър живот. Част от него е лесният достъп до истинска и здравословна храна.

Главното действащо лице в компанията е Тихомир, защото има солиден опит в ресторантьорския бизнес. Биляна като дългогодишен предприемач отговаря за връзката с клиентите и пазарното позициониране на семейния бизнес - платформата за здравословно хранене Blagodaria.bg. 

Първата рецепта, която ви предлагаме е крем-супа от млечен грах с мента.

Необходими съставки: 

- Грах

- Лук

- Масло

- Зеленчуков бульон

- Крутони (по желание)

- Сирене (по желание)

- Яйце (по желание) 

- Пилешко месо (по желание)

"Грах, който може да бъде консерва, може да бъде замразен. Много бързо се приготвя. Да караме по мерки и теглилки бабешки: една шепа грах, който се охлажда, предварително се задушава малко лук, и евентуално според типа хранене, който има клиентът, може малко масло да се сложи, може ако е без млечни, без глутен, без лактоза, рецептата се променя според спецификата на нуждата на клиента", обясни Тихомир.

"Може да се добави бульон, зеленчуков бульон, който акцентира вкуса. Можем да сложим по предпочитания крутони, можем да добавим някакъв тип продукт като яйце, някакъв тип сирене също, а може да се добави и месо – в смисъл пилешко", посъветва той.

"Аз обичам да добавям и сурови тиквени семки, тъй като са много богати на магнезий, и всъщност допълват и определено правят още по-вкусна и засищаща тази супа. И в комбинация с крутоните, ако не искаш да преяждаш на вечеря, това е чудесен вариант", каза от своя страна Биляна Тодорова.