Тази седмица в рубриката "Денят като гозба“ на "Фокус" своите рецепти представя Шеф Джулиян. Той се занимава от 21 години с фокуси, с илюзионно изкуство и е бил ученик на великия Астор. Шеф Джулиян има втората по големина колекция от български илюзионен реквизит. От 5 месеца е шеф-готвач на изискания ресторант Нест.

Днешното предложение на шеф Джулиян е любима рецепта за яйца, която обичат да хпават за вечеря заедно с жена му.

Как приготвяте яйцата за вечеря?

"Ние си ги приготвим с чоризо, лук и чери домати и българско сирене, винаги българско сирене. Много обичаме" казва той.

Каква е последователността на вашата рецепта?

Чоризото се реже, който както му харесва. Примерно те се продават на наденички – една или две наденички, според зависи. Една наденичка горе-долу е за един човек. Реже се чоризото на шайби, една глава лук, пак на полумесеци. Това нещо се запържва всичкото.

Добовяме ли още нещо? 

"Скилидка чесън. Когато чоризото си пусне аромата, овкусява лука доста приятно. Когато това е готово - слагат се чери домати и малко домати от консерва, съвсем малко от соса, колкото да си пуснат. Овкусява се със сол, пипер. Чукат се шест яйца, примерно на две наденички с шест яйца. Това се разбърква и яйцата се слагат съвсем за малко вътре във фурната пак. Става невероятно!", казва кулинарят.

"Както е тиганът от котлона, с все тигана го пъхате вътре във фурната. Да стане като запеканка. Просто се разбъркват, да хванат малко яйцата и се пъха в загрята фурна на 200 градуса за около 5-10 минути, да се да сготвят. И отгоре вече, като се изкара от фурната, се поръсва сирене, магданоз – тук зелените подправки пак са до вкус", пояснява той.

Това е много лесно, вкусно наистина. Който обича чоризо, малко по-пикантно, и лук – става уникално.