Тактическо учение "Тракийски воин - 24“ на 2-ра механизирана бригада се провежда до 4 юни на учебни полигони "Корен" и "Ново село“. То ще бъде открито официално на 28 май в района на учебен полигон "Корен“. В него освен участници от Сухопътните войски са включени формирования на Военновъздушните сили, Многонационалната бойна група на НАТО в България, екипи от Военномедицинска академия, служба "Военна полиция“, представители от Военна академия "Г. С. Раковски“, офицери и курсанти от НВУ "Васил Левски“ и военнослужещи от 181-ви артилерийски полк от Националната гвардия на щата Тенеси, САЩ.

По време на учението ще бъдат проведени бойни стрелби с механизирани, танкови и артилерийски формирования, както и стрелби с ракетната система за залпов огън "HIMARS“. Ще бъдат използвани терминалите на сателитната мрежа Starlink и безпилотните летателни средства в маневрените формирования от Сухопътните войски.

На 4 юни ще се състои Ден за демонстриране на способности, по време на който присъстващите ще могат наблюдават динамичен и статичен показ.