"Демократи за силна България", част от "Демократична България", отчитат сериозна загуба на подкрепа на парламентарните избори.

На фона на рекордно ниската избирателна активност, това е явен сигнал, че сме изправили избирателите си пред труден избор. Вината за това е наша, посочват от ДСБ.

От партията считат, че са допуснали да бъде нарушен диалогът с поддръжниците им. "Сега се нуждаем от откровеност и висока степен на критичност, за да потърсим пътя как да продължим напред. Ще положим всички усилия в тази посока", гарантират от ДСБ.

Днес на свое заседание Националното ръководство на ДСБ е обсъдило изборните резултати и е взело следните решения:

Националното ръководство на Демократи за силна България, като оценява резултатите от изборите, дава мандат и доверие на председателя на партията Атанас Атанасов да продължи разговорите в рамките на "Демократична България" и партньорите от "Продължаваме промяната" за създаване на условия за успешна работа в рамките на новото Народно събрание. Националното ръководство свиква Изпълнителен съвет на ДСБ на 06.07.2024 г., на който да бъде обсъдено насрочване и провеждане на Национално събрание.

Съобразявайки се с волята на избирателите, ДСБ, като част от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" , ще бъде решителна опозиция срещу всеки опит за връщане назад към порочните практики и модела на Борисовата държава.