Започна делото срещу прокурорския син от Перник - Васил Михайлов. В съдебната зала трябваше да се появят 9 пострадали лица. Малко преди началото на съдебния процес се оказа, че в залата присъства само едно - Кевин Каров. Част от пострадалите, през своите адвокати, заявиха, че искат да участват в процеса като частни обвинители и граждански ищци. Те са подали молби за граждански искове на обща стойност 40 000 лв.  срещу Михайлов, предава NOVA. 

Адвокатът на обвиняемия - Велин Велинов, настоя мярката на Михайлов да бъде променена в по-лека, тъй като ставало въпрос за млад мъж, който живеел в “здрава семейна среда". Велинов настоя и делото да бъде върнато на Софийска районна прокуратура за отстраняване на пропуски в досъдебната фаза. От обвинението обаче са категорични, че няма допуснати грешки.

А мярката за неотклонение “задържане под стража" е необходима, тъй като вече съдът е определил, че Михайлов е нарушавал принудата. Обвиненият обясни, че не е нарушил домашният арест, тъй като не знаел, че не може да отиде до отсрещния тротоар, преди да започне да изпълнява присъдата. 

Известно е, че срещу Васил Михайлов има 8 обвинения, сред които: 2 за хулигански прояви, 3 за средни телесни повреди, 2 за леки телесни повреди и 1 за закана за убийство. Преди дни от прокуратурата обявиха, че Михайлов ще отговаря и за закана за убийство срещу надзирател от Централния софийски затвор. Той е преместен в Бобов дол, защото рисувал нацистки символи в килията си, както и влизал в конфликти с други лишени от свобода.

Припомняме, че в началото на ноември 2022 година около денонощие прокурорският син от Перник не е имал гривна за проследяване. Васил Михайлов е нарушавал домашния си арест и е излизал от жилището. Самият той каза тогава, че е ходил до магазина и на дискотека. След това и проверка в Министерството на правосъдието показа същото.