Прокурорският син Васил Михайлов излиза под домашен арест, предаде репортер на "Фокус". Софийският районен съд образува второ дело срещу сина на пернишкия прокурор Бисер Михайлов - Васил Михайлов, по внесен обвинителен акт за закана с убийство, отправена към бившата му приятелка Боряна Рангелова. Делото беше днес. Съдът промени мярката на Михайлов по това дело от "задържане под стаража" на "парична гаранция" от 3000 лева. Съдът припомни, че той има наложена му мярка за неотклонение по друго дело - домашен арест. Следователно, когато плати гаранцията си, той трябва да бъде конвоиран до адреса, където Софийският градски съд е определил да излежава домашния си арест.

Боряна Рангелова присъства с адвокат, който я съветваше в съдебната зала да не гледа Михайлов. Защитата на Рангелова депозира молба клиентката ѝ да бъде частен обвинител. Адвокатът на Михайлов заяви, че разследването по делото е било опорочено. Адвокат Таков поиска отвод на прокурора по делото - Георги Иванов. "Без оглед на характера на това момче той (бел. ред Васил Михайлов) заслужава справедлив процес", каза Любомир Таков.

Васил Михайлов заяви, че прокурорът има лично отношение към него. Защитата на Рангелова каза, че прокурор Иванов е обективен и непредубеден. "Нямам връзка в никакви кръгове на влияние извън съдебната система. Не съм разнасял торти по кабинети на магистрати. Извършвани са многократно проверки по отношение на дейността ми и нищо не е установено", каза прокурор Иванов.

Съдът намери искането за отвод за неоснователно. В началото на декември Софийската районна прокуратура внесе в Районен съд - Перник обвинителен акт срещу младежа. Според прокуратурата в периода от 28 октомври 2022 до 21 юли 2023 г. Михайлов четири пъти се е заканил с убийство на Рангелова. На 28 октомври 2022 г., около 04:00 ч. в апартамент в Перник, Васил казал на Боряна: "Ще те убия! ", а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето ѝ. На неустановена дата през декември 2022 и на 1 юли 2023 г. се обадил на жената по телефона и отново ѝ казал, че ще я убие. На 21 юли т.г., около 17:30 ч. в Перник, обвиняемият отново се заканил с убийство спрямо Рангелова, като ѝ направил жест с ръка наподобяващ стрелба с пистолет, насочен към нея. Това е третият обвинителен акт, който е внесен от Софийската районна прокуратура спрямо Васил Михайлов за извършени престъпления на територията на Перник. Той е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство, по което заседанията продължават в Софийския районен съд.

По обвинение за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди Васил Михайлов вече е осъден и му е наложено наказание от 20 месеца затвор условно. На днешното заседание прокурорът заяви, че няма процесуални нарушения в хода на разследването. Според Любомир Таков съдебните състави, които са оставили Михайлов в ареста са били предубедени. Таков поиска мярката по това дело "задържане под стража" да бъде заменена с "подписка".

"Докато Васил Михайлов беше под домашен арест той никога не го е нарушил", допълни Любомир Таков. Според защитниците на прокурорския син - 5-месечното пребиваване в ареста на прокурорския син е "незаконосъобразно". "Младо момче е принудено да оцелява сред закоравели престъпници", каза Таков.