И Окръжният съд в Кюстендил отказа да пусне от ареста Васил Михайлов, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция. Кюстендилски окръжен съд е потвърдил определението на Районен съд – Дупница, с което е оставена без уважение молбата на адвокат Таков, защитник на обвиняемия Васил Михайлов за изменение на взетата по отношение на 20- годишен мъж от град Перник мярка за неотклонение "Задържане под стража“.  

Младият мъж е привлечени от Софийска районна прокуратура като обвиняем за престъпление - закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка.

В мотивите си Окръжен съд посочва: Съдът не немери основания да отмени протоколното определение на РС – Дупница, приемайки че са налице всички законови предпоставки за вземане на най- тежката мярка за неотклонение. Налице е обосновано подозрение за авторство на  инкриминираното деяние, за което е бил привлечен, както и наличие на реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. Във връзка с изтъкнатите от защитата нови обстоятелства, нито продължителността на срока на задържане под стража, който е по- малък от 2 месеца, нито здравословното състояние на обвиняемия, са от естеството да обусловят промяна на мярката за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.