Районен съд - Дупница остави без уважение искането на Васил Михайлов от Перник, предаде репортер на "Фокус“. Искането, отправено посредством неговия защитник, за изменение на мярката му за неотклонение, от Задържане под стража в по- лека такава не беше уважено. По-рано днес младият мъж беше доведен в Съдебната палата на Дупница с белезници. 20- годишният Васил Михайлов е привлечен от Софийска районна прокуратура като обвиняем за престъпление - закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка.

Съдът посочва в мотивите си, че не са налице изменения в обстоятелства, в сравнение с вземането на първоначалната мярка за неотклонение. Съществува обосновано подозрение, че обвиняемият е съпричастен към деянието, за което му е повдигнато обвинение. Не е отпаднала и опасността да извърши престъпление, предвид обремененото му съдебно минало и с оглед престъпната деятелност- мястото и механизма на извършване на престъплението, се посочва в мотивите на съдия Маргарита Алексиева.

Съдът посочва още, че при направено искане, прокуратурата може да назначи експертиза за това, дали здравословното състояние на обвиняемия е съвместимо с условията на следствения арест.

Районен съд Дупница остави без уважение искането на прокуратурата да се определи срок, в който ново искане за изменение на мярката за неотклонение, да бъде недопустимо.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд Кюстендил.