Окръжен съд – Кюстендил потвърди определение на Районен съд – Дупница, с което е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража“ по отношение на 20-годишния В. Михайлов от Перник, предаде "Фокус“. Младежът е привлечени от Софийска районна прокуратура като обвиняем за закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка.

В мотивите си Окръжният съд в Кюстендил посочи, че е правилен и обоснован изводът на съда в Дупница за наличие на достатъчно доказателствени материали, които да позволяват изграждане на убеждение за съпричастие на обвиняемия в извършване на инкриминираното деяние, за което е бил привлечен.

Окръжният съд споделя и изводите на Районен съд за наличие на реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. Деянието се характеризира с висока  степен на обществена опасност. Очакваното наказание е до 6 години лишаване от свобода. Наличните данни по делото, касаещи предишната му съдимост също установяват неговата упоритост при извършване на деяние от подобен вид. Той е осъждан за престъпление против личността. Към настоящия момент срещу прокурорския син има други две висящи досъдебни производства. Това определя обвиняемият като личност със завишена степен на обществена опасност. Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.