***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе Пресконференция на тема: "Промяната вкара пътния бранш в задънена улица". Организатори ББК "Пътища“.

***

Варна.

От 21.00аса в рамките на XIII Опера в Летния театър, ММФ "Варненско лято“, Държавна опера Варна ще поднесе на почитателите на оперното изкуство премиерата на "Дама Пика“ от П. И. Чайковски, в забележителната интерпретация на двама български творци от световната оперна сцена маестро Павел Балев и Вера Немирова.

***

Видин.

От 10.00 часа в Крайдунавски парк, до лисичките ще бъде представена музикалната приказка, от Симфониета - Видин, "Магарешки работи"

***

Видин.

От 19.00 часа на сцената на крепост "Баба Вида" ще се играе моноспектакъла на Стефан Милков, Драматичен театър – Монтана - "Чудомирщини "

***

Добрич.

От 18.30 часа в начало на пешеходна зона до сцена на пл. "Свобода“ ще се проведе дефиле в рамките на ХХ Международен фестивал "Фолклор без граници“ – Добрич 2022

***

Добрич.

От 19.00 часа на сцена на пл. "Свобода“ ще се състои концерт на Фолклорна танцова група "Абжари“ – Грузия и на Фолклорна група "Алианца“ – Мексико.

***

Пловдив.

От 11.00 часа в хотел "Вила Флавия“ ще се проведе пресконференция по повод предстоящото V-то издание на "Уикенд в Пловдив“.

***

Сливен.

От 11.00 часа в зала № 105 ще се състои пресконференция на председателя на ОбС – Сливен Димитър Митев, във връзка с предстоящата този четвъртък редовна сесия на местния парламент.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в, Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69 ще се проведе Арт работилничка "Сръчковци

***

Търговище.

От 10.00 часа на разкопките на античния и средновековен град Мисионис край Търговище, ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени първите разкрития след началото на археологическия сезон.

Ръководителя на разкопките Стефан Иванов и научният консултант, проф. Николай Овчаров, ще представят новооткрити обществени сгради от 5-6 век, в които се предполага, че се е помещавала градската управа на Мисионис.