***

София.

От 9 часа "Демократична България“ ще внесе в ЦИК подписката си за участие в изборите. Представител на коалицията ще даде изявление за медиите.

***

София.

От 9.00 часа ПП "Възраждане" ще се регистрира за предсрочните парламентарни избори на 02.10.2022 г.

***

София.

От 11.00 часа пред сградата на Булгаргаз на ул. Петър Парчевич 47, Мая Манолова и представители на Изправи се България организират акцията "Да залепим високите сметки за газ на Булгаргаз", където от социалната формация ще представят документи как с действията си предишното правителство и Булгаргаз повишиха драстично сметките за газ и посредници прибраха милиони комисионни.

***

София.

Oт 11.30 часа, коалиция "БСП за България" ще се регистрира в ЦИК за предстоящите избори.

***

София.

От 12.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери възстановените и почистени четири Симеоновски езера. Дейностите са извършени и финансирани като част от дългосрочното Споразумение между "София – европейска столица на спорта“ и Природен парк "Витоша“ за рехабилитация на туристическата инфраструктура в планината.

***

София.

От 12.00 часа ВМРО – Българско национално движение ще се регистрира в Централната избирателна комисия за участие в насрочените за 2 октомври предсрочни парламентарни избори.

Документите ще бъдат внесени от тримата съпредседатели на партията - Александър Сиди, Ангел Джамбазки и Искрен Веселинов, и главния секретар Юлиан Ангелов.

***

София.

От 15.30 часа "Ние идваме!“, с мандата на "Единна народна партия“, ще внесе документи за регистрация за участие в предстоящите извънредни парламентарни избори.

***

София.

От 18.00 часа във Вернисаж, фоайе пред зала 21 ще бъде открита изложба с 13 миниатюри и 6 скулптури.

***

Благоевград.

От 11.00 часа в зала "22 септември“.кметът на Благоевград Илко Стоянов ще даде пресконференция по теми, свързани с развитието на Благоевград.

***

Варна.

От 11.00 часа в радио Варна ще се проведе пресконференция за предстоящата Есенна академия на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми с участието на художествения директор на фестивала - проф. Божидар Манов.

***

Варна.

От 13.30 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, заместник-миинистърът Захари Христов и председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Иво Иванов ще инспектират Лот 1 и Лот 2 на АМ "Хемус".

Проверката започва в 11,30 ч. от 85-ия километър в посока Варна на магистралата – това е последният паркинг на "Хемус".

***

Варна.

От 18.00 часа на ул. "Любен Каравелов“ № 1 в залите на ГХГ "Борис Георгиев“, ще бъде открит Втори Международен Салон на Наивистичното Изкуство

***

Варна.

От 18.30 часа в Галерия Графит ще бъде открита изложба-живопис на Красен Кралев "Вдъхновения 2“. Дебютът на автора в родния му град, с неговите последни произведения, по волята на художника, са благотворителен материален принос за подпомагане на изобразителното изкуство в морската столица.

***

Казанлък.

От 17.30 часа в Mузея на фотографията ще се състои Мултимедийното представяне на XXII лятна Експедиция "Пирин ‘2022“.

***

Пловдив.

От 18.00 часа в галерия "Капана“ ще бъде открита изложбата "Душата на Япония“

***

Стара Загора.

От 10.00 до 13.00 часа в Детски отдел на РБ "Захарий Княжески“ ще се проведат Летни ателиета в библиотеката

***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69 ще се състоят: Вълшебна библиотека. Програма "Любими спътници от детството": Ръдиард Киплинг; "Измислици-премислици" – работа с говорещо табло/пано/кубче; Арт работилничка "Сръчковци".

***

Търговище.

От 11.00 до 12.00 часа в Регионална библиотека "Петър Стъпов“ ще бъдат отбелязани 135 години от рождението на Дора Габе с детско поетично утро

***

Хасково.

От 10.30 часа в РБ "Хр. Смирненски“, клуб "Млад краевед“ ще изнесе беседа на тема "Отдих, разходки, туризъм“.