Доброволците, които помогнаха при бедствието в Карловско, показаха, че в държавата ни все още има хора. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" кметът на село Богдан Христо Иванов, две години след наводненията в Карловско.

Той обясни, че страхът от повторно подобно наводнение няма как да отсъства: "Укрепването на коритото на реката, която минава през село Богдан, е най-спешната дейност, която трябва да се извърши. Намираме се в дъждовен сезон, който може да поднесе някаква изненада. До момента има възстановени четири мостови съоръжения, които бяха компрометирани от наводнението. На общински път Богдан-Московец е започнато да се строи съоръжение, възстановено е и част от коритото на селската река. Прокрадна се тезата, че незаконната сеч е виновна за наводнението, но основното, което изтъкнаха разследващите органи, е огромното количество дъжд, което се изля в продължение на 10-12 часа тогава", каза Иванов.

По повод протестите, които се проведоха днес той заяви, че те са с ясни послания към институциите, които трябва да подпишат и отпуснат останалите средства, които трябва да има, за да бъдат възстановени ремонтните дейности.