Кметове и жители на пострадалите при наводнението през 2022 година карловски села излизат на протест заради спряното финансиране на проектите за възстановяване на щетите. Очаква се да бъдат блокирани Подбалканския път и прохода Троян-Кърнаре.

Богдан, Каравелово, Слатина, Розино и Христо Даново пострадаха сериозно след водното бедствие на 2 септември преди 2 години. След описване на щетите стана ясно, че за възстановяване на пострадалата инфраструктура ще са необходими над 75 милиона лева. Досега община Карлово е получила едва 17 милиона, които са недостатъчни, за да бъдат завършени възстановителните дейности, заявяват от създадения Инициативен комитет от кмета на Карлово и кметовете на засегнатите села. Те настояват спешно да бъдат отпуснати 38 милиона лева за 2024 г.,с които да продължи изпълнението на проектите за възстановяване на разрушени от бедствието мостове, улици и дерета в Карлово и селата.

Също така искат и да бъдат предвидени допълнително близо 20 милиона лена в бюджета на Междуведомствената комисия за 2025 г., с които да бъде довършено възстановяването на разрушената от бедствието инфраструктура, предава БНТ.