На 2 септември миналата година порой наводни села в общините Карлово, Калояново и Марица. Стотици хора останаха без дом. Къщата на Румяна и съпруга ѝ е една от десетките пострадали от потопа в Карловско. Намира се на метри от спирката и магазина в село Слатина.

"Ние успяхме да влезем тук едва на третия ден сутрина, тъй като всичко това беше само вода и не можехме да проникнем до двора. Ако влезем, беше страшно да не потънем някъде“, спомня си пред bTV Румяна.

Приливната вълна избутва магазина в техния имот и така достъпът до къщата бил блокиран за дни.

"Всичко вътре - няма покъщнина, няма мебели, няма нищо. Всичко го отнесе. Единствено този диван остана, който беше в лятната кухня. Той плуваше отгоре върху водата“, обясни тя.

Кофа след кофа и неспирната работа на доброволците постепенно връщат надеждата на Румяна, че в този дом живот отново може да има.

"Едно голямо благодаря на всички. Ние чакаме доброволците довечера“, добави жената.

Не скрива и разочарованието от държавата, която по думите ѝ продължава липсва. Тя уточни, че парите от държавата са стигнали за купуването на една врата.

От Община Карлово казаха, че всички над 2 милиона лева от дарители, постъпили по тяхната сметка, са раздадени на пострадалите от бедствието.