"Ние не отстъпваме от нашите искания да ни бъдат отпуснати 38 млн. лева за тази година, за да напреднем с проектите по възстановяване. Договорихме се, че тези пари, които ще получим сега са само първа част от етапно финансиране, което ще продължи и през следващите месеци. Категорично заявих на премиера и министрите, че ние имаме готовност да приключим всички проекти в срок, трябва само да бъдат осигурени необходимите средства", заяви кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов след срещата с премиера Димитър Главчев.

Припомняме, че служебният кабинет има готовност да отпусне до 10 млн. лв., с които да се финансират най-належащите дейности по преодоляването на щетите, които нанесе бедствието преди две години в Карловско.

В спешен порядък ще се събере Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, която ще определи в детайли параметрите на помощта от държавата за пострадалите населени места. Още на следващото правителствено заседание служебният кабинет ще може да приеме и решение за отпускане на средствата. Така, след като месеци наред местната власт е отправяла апели за помощ от държавата безрезултатно, вече ще могат да продължат редица важни дейности по речните корита и мостовете.