Кампанията "Облечи дете в нужда" няма как да се случи, ако ги няма хората, които стоят зад мен. Тази година тя ще облече около 110 деца в затруднено положение, за да отидат на бала си. Това каза в "Денят на фокус" на "Фокус" Димитрина Помакова, която е собственик на СПА център и от години се занимава с благотворителност. Една от личните й кампании е "Облечи дете в нужда", насочена към младежи в затруднено положение, на които им предстои абитуриентски бал.  

Тя разказа, че кампанията е започнала като лична кауза преди много години. В началото под формата на безплатен грим и прически на деца от социални домове в София и Брацигово, но в последствие се е разгърнала. "Кампанията страшно много се разрасна. Налагаше се да потърсим тоалети, обувки. Много от клиентите ни подкрепиха и към днешна дата имам над 400 тоалета, дарени за дамите, и над 150 костюма, които стоят", обясни Димитрина Помакова. 

От тази година кампанията помага и не само на деца в неравностойно положение, а и на деца, останали без родители, деца в нужда.  

Димитрина Помакова разказа и за другите си инициативи. "Да влезеш в обувките на Дядо Коледа" е кампания, която сбъдва желания на деца в неравностойно положение. Миналата година 1077 деца са били зарадвани с подаръци, като 500 от тях са деца от наводнените карловски села.