"Обувките ѝ струват около 2000 лв. Не са евтини, но детето ги заслужава. Има такъв успех в училище, че се постарахме.“ Това са думи на майката на абитуриентката Борислава Ангелова от Монтана в ефира на предаване по bTV. Изказването предизвика истински фурор в онлайн пространството заради модела обувки, които момичето си избира за вълнуващия момент.

В сезона на абитуриентските балове няма как да не се замислим какви средства заделят семействата на зрелостниците за отбелязване на празника. Трескава е подготовката и за визията на гимназистите.

"Тези обувки са малко по-различни. Те са за бала ми. Имаме и друга идея с моя кавалер – да бъдем с кецове, защото и роклята ми е по-нетипична – къса е, но и в розовата гама“, сподели момичето пред bTV.

Тя е заложила на класически модел обувки за изпращането, а роклите ѝ са шити по поръчка. И двете излизат около 1000 лв.

"Сама избрах съчетанията. Бижутата ми също ще бъдат по-семпли“, казва тя.

Приятели на семейството път ще услужат с луксозна марка кола, която ще я отведе до училищния двор, както и до ресторанта.

Борислава завършва езикова паралелка с английски и немски език и може да се похвали с отличен успех. Семейството ѝ се занимава със собствен бизнес, а родителите на абитуриентката са категорични, че тя заслужава да отпразнува подобаващо момента.

А в какво още могат да се инвестират 2000 лв.?

Сумата от 2000 лв. се равнява на средната работна заплата у нас. Толкова струва и издръжката на тричленно семейство за месец. С тези пари може да бъде закупен и автомобил, макар и по-стар клас модел. Сайтове за автомобили предлагат подобни оферти, а наша справка показва, че най-често такива оферти важат за модели на Peugeot.

Не на последно място, с 2000 лв. можем да посетим популярни или екзотични дестинации в чужбина – не малко добри оферти има за места като Дубай, Мароко или Южна Испания. В тенденция се превръща и желанието на абитуриентите да заделят сума, за да пътуват навън, вместо да инвестират в една празнична вечер у дома, макар и по-специална.