Депутатите ще разгледат в четвъртък Доклад за дейността на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството с министър-председател Кирил Петков

Припомняме, че въпросната временна комисия бе създадена на 23 ноември 2022 г. след дълъг спор между ГЕРБ и "Продължаваме промяната". От поканените на изслушване бяха съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев, началникът на политическия кабинет на бившия министър-председателя Кирил Петков - Лена Бориславова, както и бившият енергиен министър Александър Николов, който бе и единственият, който се отзова.

В дневния ред са заложени още законопроект за ратифициране на Споразумението за финансов принос между Република България и Европейския съюз по отношение на Раздел "Държава членка“ по програма InvestEU, внесен от Министерски съвет, законопроект за ратифициране на Спогодбата за въздушни съобщения между правителството на Република България и правителството на Кралство Саудитска Арабия, подписана на 27 октомври 2022 г. в Рияд, Кралство Саудитска Арабия, внесен от Министерски съвет.

В пленарната зала ще бъде разгледан и Доклад за дейността на Временната комисия за разглеждане на въпросите с недостига и високите цени на дървата за огрев за отоплителен сезон 2022-2023 и за изготвяне на предложения за справяне с тези проблеми.