Беновска: Г-н Радев: GEMCORP/IP3 - 1 млрд $ бомба цъка с Петков/Василев, а отново им подавате властта? Защо?



Г-н президент Радев! Можете ли да произнесете: Veni, vidi, vici –

Дойдох, видях, победих.

Тц!

Както би казала някоя татуирана полицайка след смъртта на 2 момичета на "Черни връх“!

Ето какво се случи на 15-ти юли 22-ра

Президентът Радев котка партиите, щото не му "стиска“ служебен кабинет:

1.Нерегистрината "Продължаваме промяната“ с Радев:

Румен Радев: Необходима ни е не просто сделка за ново правителство, а ефективно управление със стратегически хоризонт, което да предприеме и да изпълни необходимите реформи.

Има ли потенциал 47-то Народно събрание да излъчи управление, което да се гради на споделени ценности и принципи, а не на политически пазарлък? И специално за вас, готова ли е ПП да участва и да подкрепи правителство с мандата на друга политическа сила?

Кирил Петков: Ние сме тук да заявим цялостната ни готовност да бъдем максимално диалогични и да направим всичко възможно да има България работещ парламент и работещо правителство! Единствената цена, на която не сме готови, е да дадем всички обществени средства в ръцете на шепа хора, които реално да ограбят населението. Така че всичко, освен тази черта, ние сме застанали пред вас с пълната готовност за диалогичност. И много зависи и от вашето решение, разбира се, при кой ще отиде третия мандат. Така че ние очакваме с голямо нетърпение да видим вашето решение при коя от политическите партии ще отиде. И ако е при наши сегашни коалиционни партньори, ние сме абсолютно отворени за разговори, за диалогичност, почти, както казах, на всяка цена.

Румен Радев: Само един въпрос, който е важен за мен – вие готови ли сте на диалог с всички политически сили от сегашната коалиция?

Кирил Петков: Това, което ясно заявихме и продължаваме да стоим на тази позиция много ясно, че сме готови да говорим с абсолютно всички народни представители от всички политически партии, които могат сами да взимат решения в парламента и не са зависими от задкулисни сили, които не са в парламента! Това е нашата готовност и ние ще продължим, ако Вие изберете наш коалиционен партньор да води третия мандат, да подкрепим тези разговори и да останем изцяло диалогични! Разбира се без даване на възможността задкулисието да завземе бъдещото управление!

Нерегистрирана "Продължаваме промяната“ с медиите:

Кирил Петков: Потвърдихме нашата заявка, че ще бъдем максимално диалогични с третия мандат, ако бъде даден на съществуващите ни коалиционни партньори и от наша гледна точка ще направим всичко възможно България да не влезе в политическия риск, който ще бъде допълнителен удар върху България. Ние осъзнаваме тази отговорност. Единствената цена, която не сме готови да платим в тази диалогичност, е хора, които не са в парламента, да взимат решения за огромни обществени средства. С други думи, ако нашите партньори успеят да направят възможно да няма задкулисие, следващото правителство реално да зависи от него, ние сме изцяло там да бъдем диалогични и да говорим!

Медия: Ще имате ли изрично условие Вие да бъдете премиер, за да има кабинет?

Кирил Петков: Не! Както аз ясно показах с личния си пример, личните кандидатури въобще не са от важно значение!

2.Най-дълго управлявала България ГЕРБ с Радев:

Румен Радев: Вие с вашия голям и парламентарен, и управленски опит напълно осъзнавате какво означава точно в такива критични моменти да се отива отново на избори, да оставаме без парламент, да има преходни периоди, също го знаете от опит, в които администрацията не може да работи ефективно и на пълен капацитет. Така че очаквам да чуя вашата формула и ролята, която виждате на вашата партия, на вашата коалиция за преодоляването на кризите, решаването на проблемите и търсене на изход от основната криза, а тя в момента е политическата! Заповядайте!

Десислава Атанасова: Да, нашата парламентарна група ясно заяви своето становище, че не вижда формула, зад която да има стабилно мнозинство и правителство. Но фактът, че сме тук и осъзнавайки, че държавата се намира в серия от кризи, поемаме отговорност да търсим решения как държавата ни да се справи с тези кризи.

Тук сме с целия опит и експертиза, която притежава нашата парламентарна група и сме готови да участваме в консултациите за търсене на изход от кризите. Това обаче не означава, че нашето становище за това, че не може да има стабилно мнозинство в 47-то Народно събрание се е променило.

Най-дълго управлявала България ГЕРБ с медиите:

Десислава Атанасова: Имахме много задълбочен разговор за всички кризи, които от няколко месеца са в страната и как трябва да се търсят решения. Аз вчера коментирах пред вас, че нашата парламентарна група не само търси причините, но е готова да дава решения и това го правим! Тук изяснявахме и причините и според нас една от причините за това, което се случва в държавата, е, че няколко фамилии управляват държавата като частната си фирма или стартъп компания! Хора от приятелския кръг вземат решения и в МС, и в НС, и в МФ и като че ли единствената възможност някой да им се противопостави е да се противопостави мнозинството в парламента на парламентарната република. И слава Богу, че това се случи вече! Това се случи първо с вота на недоверие, който беше успешен. Второ с цялостното прекрояване на държавния бюджет, така че да се гарантират финансовите устои на държавата.

Медия: Кои фамилии визирате?

Десислава Атанасова: Ами например тайна ли е или истина ли е, че фамилията на г-н Лорер управлява едновременно Министерството на иновациите, НЗОК и Министерството на финансите? Съпруг и съпруга! Едновременно с това не знам тайна ли е, или е истина, че министър-председателят и неговият началник кабинет са в някакви отношения? Аз не знам какви!

3.Най-балансиращата България ДПС с Радев:

Румен Радев: Вие вече декларирахте, че виждате изход от политическата криза в предсрочни парламентарни избори. Но вашата партия е натрупала опит и в парламентаризма, и в управлението на страната, което предполага и една отговорност към българските граждани.

Каква е вашата рецепта все пак за намиране на диалог, на консенсус, на необходимите стъпки, които трябва да бъдат извървени, така че да предотвратим задълбочаването на тези кризи в един период, в който няма да има парламент, ако отидем на вашия вариант, който вие предлагате, и няма да има редовно правителство с дългосрочен хоризонт, така че да може да взима необходимите стратегически решения в тази сложна и вътрешнополитическа, и геополитическа обстановка? Заповядайте!

Мустафа Карадайъ: Намираме се наистина в една и политическа криза, освен другите кризи – и социална, и икономическа, а и здравна криза се задава, инфлацията галопира, енергийната криза вече е налична! Така че в тази кризисна ситуация, в която се намира страната, вече имаме и политическа криза. Но ние още през април заявихме, че формулата за съставяне на мнозинство в Народното събрание и сегашната власт, която е в оставка, е грешна. И политическата логика диктува тази власт, която е основана на омразата, противопоставянето, разделението и реваншизма няма как да издържи и ще падне рано или късно! Ние още тогава казахме, че ни предстоят предсрочни избори. Но, както и Вие казвате, ние сме отговорна политическа партия със скромен 32 годишен опит в българския политически живот, в последните 32 години в демократична България и в такива кризисни ситуации винаги ДПС е играело своята основна отговорна роля. Сега в момента ние заявихме, че за да бъде променена формулата, по която се конструират изобщо процесите в политическия терен, са нужни предсрочни избори. Нужна е нова основа, за да има нова къща. Предишната основа задава грешен модел. Крива къща задава! Но, докато се стигне до предсрочните избори много е важно какво има да се прави и нашата отговорност има да си я носим! Ние не бягаме от нашата отговорност! Така че предсрочни избори ще има, да, но въпросът е кога и какво правим до предсрочните избори. Много е важно тези въпроси да бъдат много сериозно и отговорно обсъдени. Защото и медията вчера ни задава въпроса вие ще посетите ли консултациите при президента? Аз мисля, че това не е посещение! Това е участие в консултациите с много сериозно и отговорно поведение! Дори заявяваме отсега, че онази част от нашата отговорност ние ще си я носим без да бягаме от каквато и да е отговорност! Благодаря Ви!

Най-балансиращата България ДПС с медиите:

Мустафа Карадайъ: Надяваме се с нашия конструктивизъм и начина, по който проведохме тези консултации при президента, наистина да сме допринесли, да сме били полезни на президента на републиката, за да вземе своето решение!

Политическата логика диктува, че ще има предсрочни избори рано или късно. Такава е политическата логика. Но другото, пътя и начина, по който ще се стигне до предсрочните избори тепърва ще го видим! Заедно ще го видим!

Медия: Готови ли сте да излъчите правителство, ако мандатът дойде при вас?

Мустафа Карадайъ: Е, нека да видим, тепърва ще видим какво ще бъде решението! Надявам се да сме били полезни на президента Радев да вземе своето решение!

Медия: Според Вас служебен кабинет на президента Радев способен ли е да се справи с предизвикателствата в държавата, които има в следващите няколко месеца?

Мустафа Карадайъ: Сравнително, с този кабинет ако сравняваме, не вярвам да има по-лош кабинет! За последните 32 години по-лош кабинет от този мисля, че не беше дори и на Жан Виденов! Или се съревновават с правителството на Жан Виденов!

4.Най-жаждащата власт "Корнели-ева“- БСП с Радев:

Румен Радев: БСП през годините е била неведнъж част от управлението на страната, така е и днес и то с важни ресори. Така че мисля няма нужда изобщо да дискутираме какво означава именно в разгара на кризата страната да остане без работещ парламент. Българските граждани разчитат политиците да влязат в диалог, да има разбирателство, да има компромиси, за да могат да бъдат решавани техните неотложни проблеми. В същото време партиите дори и вътре в управляващата коалиция, продължават да чертаят разделителни линии. Затова и задачата на политическата партия, която ще получи третия мандат, е наистина много сложна, много предизвикателна, изключително отговорна. Затова е важно да чуем и вашата формула за намиране на изход от политическата криза. Как вие виждате, готови ли сте и с кого да влезете в диалог.

Корнелия Нинова: Г-н президент, напълно разбираме сложната ситуация, в която се намира страната! В последните 6 месеца като част от правителството и управляващото мнозинство изпитахме предизвикателствата на няколко кризи на гърба си.

Казахме, че напълно разбираме сложността на ситуацията и декларираме нашата готовност, ако решите третия мандат да бъде връчен на "БСП за България“, да положим усилия да проведем разговори с колегите, за да гарантираме работещ парламент и стабилно правителство. За нас основата на тези разговори трябва да бъде програмата, която изработихме само преди седмици ПП, "БСП за България“ и ДБ.

Безкомпромисната борба с модела на управление на ГЕРБ и Бойко Борисов трябва да продължи категорично!

Не бихме преговаряли с ГЕРБ и ДПС!

Румен Радев: Само един въпрос, който мисля, че е важен – вашето виждане за състава на бъдещ министерски съвет? Изключвате ли политически фигури, ясно изразени, или стоите зад идеята експерти?

Корнелия Нинова: На първо място смятаме, че премиерът трябва да бъде излъчен от ПП! Те са първа политическа сила, в една демокрация е редно първата сила да излъчи премиера! На второ място предпочитаме политически пред експертен кабинет. Защото това означава ясно носене на политическа отговорност.

Най-жаждащата власт "Корнели-ева“- БСП с медиите:

Корнелия Нинова: Както знаете ние декларирахме готовност, ако президентът прецени да връчи третия мандат на "БСП за България“ да проведем разговори във формата на досегашната четворна коалиция. Основата на тези разговори да бъде програмата, която изработихме.

Що се отнася до Кирил Петков и ПП, ние призовахме Кирил Петков да не бъде премиер и му прави чест, че отстъпи назад! Основата за преговори не трябва да бъдат имената, а ще бъде програмата, действията, политиките и законите. Но декларираме, че в демократична държава първата политическа сила трябва да излъчи премиер. Продължаваме да смятаме, че ПП трябва да излъчи премиера. Този, който получи третия мандат, с програмата, която изработихме, да седне на преговори. Без ГЕРБ и ДПС!

Медия: БСП ще постави ли условие да се възобновят доставките от "Газпром“, като условие за ваше участие в коалиция? Тъй като г-н Гуцанов преди няколко дни беше казал, че има нещо такова в първото завъртане на мандатите!

Корнелия Нинова: Само да ви припомня, че проведохме преговори за съставяне на програма и в тази програма е записано – разговори с всички възможни доставчици на газ, което включва и "Газпром“. И това вече е записано в програмата!

5.Най-объркала се от властта "Слави-евата“ ИТН с Радев:

Румен Радев: Решение на вашата партия беше да напуснете правителството, което изправи 47-то Народно събрание пред необходимостта да излъчи ново управленско мнозинство или да отиваме на нови предсрочни парламентарни избори. Затова е важно да споделите каква е вашата позиция по отношение усилията за създаване на ново управленско мнозинство, около какви приоритети вие виждате сформирането на ново правителство, отворени ли сте за диалог, към кои политически формации, при какви условия, поддържате ли още червени линии по някои принципни положения, имате ли имена в така наречен забранителен списък към едно ново управление и как виждате развитието на тази ситуация?

Тошко Йорданов: Благодаря Ви, г-н президент! Първо, понеже започнахте с това, че ние сме политическата сила, която напусна правителството и се стигна до ситуацията, която е, само искам да отбележа, че точно Вие много добре знаете, че един от нашите коалиционни партньори наруши коалиционното споразумение и решението, което всички ние взехме тук при Вас на КСНС. Така че не бих казал, че ние сме напуснали правителството и сме довели ситуацията до сегашната, а по-скоро неспазването на националните интереси от един от нашите коалиционни партньори доведе до ситуацията. Защото ние винаги сме смятали, че политическите обещания трябва да се спазват и второ, че националните интереси са над политическите пристрастия и над ангажименти, поети към чужди държави. Оттук нататък сме в това положение и ние като политическа партия смятаме, че може би наистина е по-добре в тази кризисна ситуация отново да има правителство. Според нас е най-добре със същите 4 партии, защото като основни положения и цели ние сме сходни, ние не се различаваме. Имаме разбира се разминавания, но те са по-малки пред общите ни цели. За разлика от ГЕРБ, ДПС и "Възраждане“, с които нямаме допирни точки в тази посока.

Разбира се би трябвало да се структурира евентуално самата коалиция по доста по-практичен и човешки начин, в който да няма издаване на заповеди, а да има партньори. И тъй като основната причина да се разпадне коалицията се казва Кирил Петков и Асен Василев, би било добре, ако е възможно, политическите лидери да отстъпят малко по-встрани и в тази ситуация дойде едно правителство в рамките на година, година и половина или 6 месеца, колкото се прецени, че е необходимо да се справи с най-належащите прояви на кризата – да бъдат изтикани напред като изпълнителна власт хора, които са по-скоро с експертиза, а не политически лица, защото заради политически проблеми се стигна до тази криза.

Ако беше оставено МВнР да работи спокойно, като експерти, аз съм убеден, че щяхме да имаме по-добър резултат от този, който предложиха французите! И Вие знаете, че е така, защото бяхте в целия процес. Така че ние сме готови на разговори и ако мандатът го възложите на нас, отварям скоба, това е Ваше решение на кого ще го дадете, включително може да го дадете на "Възраждане“ или на ДПС, в което искрено се съмнявам, но в крайна сметка това е Ваше решение. Ние, надявам се и останалите 3 партии, говоря за ДБ и БСП, се надявам да подходим по един и същ начин, отворени за диалог с бившите си коалиционни партньори. Ние червени линии няма да слагаме за бившите си коалиционни партньори, като да казваме, че няма да говорим с тази партия или ще говорим само с депутатите им, което – ще си спестя определението!

Румен Радев: Само един въпрос преди да освободим медиите – ако третият мандат е при вас, вие склонни ли сте министър-председателят да бъде от друга политическа сила, така че да може да обедини едно бъдещо управление около общи цели и приоритети?

Тошко Йорданов: Ние нямаме претенции министър-председателят да бъде от нашата политическа сила. Мислим, че това трябва да бъде постигнато между бъдещите коалиционни партньори заедно да стигнат до решение кой да бъде министър-председателя, така че да обедини тези четири партии. Нямаме твърдо условие той да е от ИТН.

Най-объркала се от властта "Слави-евата“ ИТН с медиите:

Ива Митева: Президентът е в много трудна роля в момента. Той трябва наистина да се покаже като обединител, като балансьор и е много важна неговата преценка в този изключително труден момент.

Ние от самото начало казваме, че е добре лидерите да отстъпят малко встрани, а напред да излязат експертите, "А“ отборите. Така че това е въпрос на разговор. Червени линии няма да поставяме!

Тошко Йорданов: Само едно уточнение да направя, разговори с всички партии за едно евентуално бъдещо правителство означава разговори с ДБ, БСП и ПП. Забравяме разговори с "Възраждане“, ГЕРБ и ДПС! Някой да не тръгне да прави импровизации по този въпрос!

6.На ръба "да залезе“ от политиката ДБ с Радев:

Румен Радев: Вие вече заявихте, че ще положите усилия формирането на правителство в рамките на третия мандат да се случи. Водите и диалог с потенциалните партньори, но е важно и как виждате формулата за излизане от политическата криза, на каква база ще водите този диалог, ако получите третия мандат, около какви приоритети и програми смятате да обединявате усилията на останалите партньори в коалицията, с кого сте готови да говорите и докъде бихте отишли на компромис спрямо вашите ясно изразени принципи и ценности.

Христо Иванов: Ние смятаме, че трябва да бъде направено наистина възможното усилие, отговорно, с диалог да бъде излъчено управление в този парламент.

Ние трябва да утвърдим парламентарната република.

Ние сме готови да участваме в усилията за формиране на трети мандат, както ако прецените на нас да възложите тази отговорност, така и като участник в процеса без да ни бъде даден мандата.

Разбира се ние предвиждаме, ако мандатът бъде даден на нас, да водим диалог в рамките на досегашната коалиция, която се разпадна със сериозни изводи за нейния разпад.

Да, ние предлагаме да се поразмислим дали не може политическите лидери да направят една крачка назад, като знак за готовност за диалог.

Румен Радев: Понеже има различия в разбиранията на вашите партньори за участието на ярки политически фигури в управлението на страната при една бъдеща коалиция, ако не се стигне до консенсус по тази тема и се наложи на преден план да излязат експертите, повече да бъде това като експертно-програмен кабинет – каква формула предлагате първо за избор на тези експерти, за тяхното политическо ръководство и най-вече политическа отговорност, така че да не се размие всичко в една обща схема?

Христо Иванов: Както беше и досега, ние например не изпратихме политически фигури в досегашното управление. И е възможно да се намерят както такива организационни форми на контрол и на осигуряване на информацията, така и точния профил на фигурите. Аз смятам, че ключовата фигура при всички случаи ще бъде премиерът.

На ръба "да залезе“ от политиката ДБ с медиите:

Христо Иванов: Ако получим третия мандат, и който и да го получи, трябва да бъде по-скоро в ролята на посредника, който успява да намери допирните точки и едва на база на това да излъчи личния състав, а не предварително да има готов такъв. Ще преговаряме с досегашните партньори в управлението в един опит да реконструираме мнозинството, отчитайки проблемите, които се създадоха, правейки някои изводи и държейки ГЕРБ и ДПС извън властта!

Ако президентът реши да даде на БСП мандата, много сериозно ще обсъдим тяхната визия и възможностите, които се отварят с него и ще бъдем конструктивни!

7.На ръба "да изгрее“ в политиката Възраждане с Радев:

Румен Радев: Вие вече декларирахте, че вашата формула за излизане от тази криза са предсрочните парламентарни избори възможно най-скоро. Но в същото време проблемите остават и дори може да се задълбочат поради липсата на Народното събрание, опасността след тези избори да се повтори същата политическа конфигурация в парламента. Затова е важно да чуем как вие виждате изхода от политическата криза и специално ролята и мястото на вашата политическа сила за нейното разрешаване.

Костадин Костадинов: Нашата позиция си остава непроменена. Ние смятаме, че най-добрия начин за излизане от тази наистина безспорно тежка политическа криза са новите избори. Защото сегашният парламент е напълно изчерпан. Той е фалирал както морално, така и управленски. Идейно е напълно импотентен.

На ръба "да изгрее“ в политиката Възраждане с медиите:

Костадин Костадинов: Срещата приключи бързо, защото нямаше да кажем кой знае колко нови неща в сравнение с това, което казахме миналия път.

Тази агония, тази срамна и мерзка агония на Българския парламент, на българския МС трябва да бъде прекратена, за да можем да отидем на нови избори като на референдум за бъдещето на България! Искаме ли България да бъде свободна и независима държава, или искаме да бъде управлявана от американския посланик, който да привиква представители на политическите партии в посолството и да ги напътства как точно да съставят правителство. Това е безкрайно унизително за нас, като народ! Крайно време е да се вземем в ръце и да започнем да се управляваме сами!

Защото недейте да забравяте следното нещо – чака ни много тежка зима, която може да бъде преодоляна при вариант нормализация на отношенията с Русия. Защото голяма част от проблемите, които имаме, са създадени заради провокативната, антируска политика, която води нашето правителство и партиите, които искат да съставят правителство, искат да продължат! С други думи ние трябва да избираме между две много простички алтернативи наесен – война или мир!

Видяхте каква информация излезе за привикани там Даниел Митов, Кристиан Вигенин, Икономов от ПП. Ние пуснахме вече сигнал до главния прокурор, до министъра на вътрешните работи, както и до шефа на ДАНС да се направи необходимата проверка, да се привикат тези лица. Също така да бъде привикана и американската посланичка, за да се установи дали действително тя ги е приела, макар че вече разбрахме, че ги е приела. Остава да разберем какво точно са си говорили. Защото само си представете какво би се случило, ако подобни лица биха отишли в руското посолство. Няма право никой чужд посланик, бил той американски, руски, турски, френски, азербайджански, суринамски – да се меси във вътрешните ни работи! А най-лошото е, че хората, които са отишли там, те не го отричат. Те казват – да, отишли сме там, за да си кажем довиждане! Точно днес, сутринта преди консултациите! Има ли някой, който да вярва на това? Сигурен съм много добре, че в ДАНС знаят какво са си говорили и че са наясно с всичко това, което се случва. Защото в крайна сметка всичко това, което излиза по медиите, нали се сещате, че не е от някой ваш колега, който ги е предупредил. Това е теч на информация, контролиран. Остава само да прекратим тази практика! Разберете, не бива България повече да бъде управлявана от чужди посолства и чужди държави! Затова още веднъж ще повторя – наесен отиваме като на референдум за бъдещето на България! Дали България да бъде българска държава, или американска колония! Дали България да води нормална политика, или война с Русия! Защото това ще го повторя за пореден път – целта на управляващите е да ни въвлекат в украински сценарий! Техните украински колеги го направиха, очевидно е, че следващата държава, която ще върви по този път, е България! И който не го вижда е слепец!

Питам повече от 10 години: Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?

Да си отговорим, като си припомним Асен Василев-ПП.

Той пя при мен в сериозно интервю.

А ПП си позволиха да ме включат - без мое съгласие - с това, в предизборен клип! Все едно, че съм се подложила на ПП да карам Василев да пее…

Много силен "тренажор“ сте си избрали ПП в мое лице…

Не го ли знаете???

Илиана Беновска: Делян Добрев засичали ли сте го в Хасково?

Асен Василев: Да, той беше една година по-малък от мен, пак в английска паралелка.

Илиана Беновска: Но нямате създадени предварителни някакви отношения, приятелски?

Асен Василев: Познаваме се, пяхме в училищния хор заедно. Той беше много голям, 60 човека, всеки десети ученик беше в училищния хор.

Илиана Беновска: Между другото, ще позволите ли, виждам, че имате и посатвен глас, винаги съм мислила, че пеете, сега споменахте, че сте пял в хора!

Асен Василев: Да!

Илиана Беновска: Можете ли нещо да запеете?

Асен Василев: В момента?

Илиана Беновска: Да, нещо простичко.

Асен Василев: "Хубава си моя горо!“

Илиана Беновска: Поздравления!

Асен Василев: Между другото, знам, че няма да се излъчи днес, но днес е 2-ри юли и майка ми има рожден ден! Искам да я поздравя от Вашето предаване, ако може!

Илиана Беновска: Пратете ѝ сърчице, целувка!

Асен Василев: Абсолютно!

Илиана Беновска: Обърнете се, кажете ѝ две-три думи!

Асен Василев: Честит рожден ден! И много благодаря за моралните устои, които са заложени от майка ми!

Илиана Беновска: Майка Ви сигурно е изиграла голяма роля в живота Ви! А имате ли жена до себе си?

Асен Василев: Не!

Илиана Беновска: Защото?

Асен Василев: Защото, ако имах жена, сигурно нямаше сега да вляза в Министерството на финансите по този начин, по който влизам. Но по-далечната и по-дългата история е, че съм имал няколко жени до себе си, но в момента нямам!

Илиана Беновска: Какво е любовта за Вас? Нека да не я разбираме непременно между мъж и жена!

Асен Василев: Не, за мен е между мъж и жена!

Илиана Беновска: Човек може да обича детето си ...

Асен Василев: Нямам деца, за съжаление, така че за това не мога да говоря. Любовта е момента, в който сваляш всички маски и се доверяваш напълно на човека до теб!

Такива ми ти работи…

Г-н Радев: GEMCORP/IP3 - 1 млрд $ бомба цъка с Петков/Василев, а отново им подавате властта? Защо?

Г-н президент Радев! Можете ли да произнесете: Veni, vidi, vici –

Дойдох, видях, победих.

Тц!

Както би казала някоя татуирана полицайка след смъртта на 2 момичета на "Черни връх“!

Аз съм Беновска. И питам.