Още сутринта МВР предприе действия да придодобие цялата информация по този случай, по официални канали със съдействието на МВнР. В момента сме в комуникация с властите в ЮАР. Това каза на брифинг пред журналисти вътрешният министър Иван Демерджиев, предаде репортер на "Фокус". Той излезе с актуален коментар във връзка с убийството на Красимир Каменов - Къро.

"Имаме уверение, че ще бъде допуснат наш представител, който да се запознае на място със ситуацията и с хода на разследването. Имаме уверението, че ще успеем да получим и цялата налична информация, касаеща това разследване. през 2018 г. имаше подобно убийство в ЮАР на български гражданин и неговата съпруга. Ние правим и ще направим всичко възможно да установим връзките между тези събития и предходни, и настъпилото сега убийство, като в тази връзка сме предприели всички необходими действия, обединили сме усилията на всички служби", каза още вътрешният министър.

"Нашата цел е да установим връзките и причините, довели до това престъпление, да разкрием извършителите, да разкрием и евентуалните поръчители", категоричен бе Иван Демерджиев.