Ако някой в България е участвал в разстрела на Къро, ще страда. Няма как да не се е застраховал и негови приятели да не си върнат. Това каза бившият екоминистър Емил Димитров - Ревизоро за NOVA.

"На връщане от командировка в Турция хроата ми разказаха за огромен паркинг, който се предвижда да бъде един вид частна митница. Тя е на Размиг Чакърян - Ами и бившата съпруга на Къро, а ако това е с негови пари, би трябвало да иска дял от приходите. Ако не е правено с негови пари, а е искал да участва, е възможно да е имало конфликт. А на държавната митница се създават изключително много проблеми, за да спре да функционира гарата. "Златният гьол" нищо не е в сравнение със "златния" паркинг", коментира той.

По думите му се вземат по 20-30 евро на всеки камион. "Те са към 3000 понякога. На месец може да се генерират милиони. В Турция е същото, но там парите отиват за митниците, а у нас - в частни ръце. Не мога да кажа, че контрабандата е намаляла, но приходите от митниците са добри. Проблемът е, че служебният кабинет си сложи ръководство и щом са назначени от президента, задължително ги изкарват лоши", посочи Димитров. И допълни, че ще има устойчиво мнозинство защото "интереса клати феса".