Бодигардът на Красимир Каменов - Къро, който заедно с него беше убит в четвъртък сутринта в Кейптаун, вероятно е Деан Генов от Оряхово. Това се говори упорито сред приятелите му в градчето.

Тесен кръг от хора там знаели, че Деан охранява Красимир Каменов в Република Южна Африка.

"В момента, в който видях, че са убили Къро, знаех, че Деан е мъртъв", каза приятел на загиналия пред "24 часа", след като разбрал за разстрела от медиите.

Деан не вдига телефона си и от четвъртък не отговаря на съобщения в социалните мрежи. Никой не се е свързвал с него след престрелката, казват и други негови приятели.

От справка в регистрите се вижда, че Деан Генов е бил част от управителния съвет на боксов клуб, чийто адрес съвпада с адреса една от основните фирми на Красимир Каменов - Къро - Слатина-Къра. Председател на боксовия клуб е Валентин Давидов, който е сред най-приближените хора на Къро у нас и шеф на охраната му.

В профила на Деан във Facebook на снимката на корицата Деан е запечан на фона на океана от едно много популярно за излети място в Кейп Таун - върхът Маунт тейбъл. Снимката е от миналата година. Не я публикуваме, защото няма пълна сигурност, че това е жертвата. От МВнР казват, че не могат да потвърдят официално никакво име.