Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Перник за представянето на кандидатите за кметове и общински съветници в областта.

С него са и председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев и председателят на МГЕРБ Георг Георгиев, предаде репортер на "Фокус". 

Пръв се изказа Делян Добрев, който коментира актуални теми, свързани с енергетиката. 

Добрев отбеляза: "Как работят срещу руските интереси в България, при положение, че им дадоха 3 млрд. долара. Позволяват им дори да изнасят горива за ЕС, което е забранено с дерогацията. Освен това между първо и второ четене вкарват клауза, която дава пълен монопол на "Лукойл". Така се товари всеки български потребител с по 1 лев да им плащаме".

Георг Георгиев също взе думата и коментира акцентът в управлението на ГЕРБ - пътното строителство. 

"Започва да ме притеснява, че канят Делян без да ме питат. Заварвам, че ме чака тук в Перник и започва да ми светва една лампичка", пошегува се Борисов и допълни, че представят ГЕРБ като опозиция на ПП, но това не е така. Според Борисов, ако опозицията се докопа до власт, България ще е в изолация. 

"Лукойл" плаща нула данъци", коментира лидерът на ГЕРБ. Асен Василев заяви, че "Лукойл" се продава, а Денков го опроверга. Откъде го е чул? В трамвая ли го е чул или в автобуса?", попита Борисов. 

"Войната в Украйна взима хиляди жертви, още по-лошо е че в Израел също има хиляди цивилни жертви. Етническата толерантност е изключително важна", допълни Борисов.