След силната обществена реакция покрай решението за създаването на частна детска болница в София служебният министър-председател Димитър Главчев разпореди решението да бъде отменено. Новината бе съобщената от правителствената пресслужба.

"Днес министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера решение за създаване на "Многопрофилна болница за активно лечение "Мама и Аз" в гр. София", пише в позицията.

От правителствената пресслужба заявяват, че ще бъде потърсена отговорност на хората, които са внесли това решение за разглеждане от Министерския съвет. Освен това се казва, че служебният здравен министър ще бъде освободен, ако предложението за отмяна на решението не бъде депозирано днес. 

"Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет. Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на здравеопазването, премиерът Главчев ще предложи на президента Румен Радев министърът на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста".