От БСП направиха сметка колко струват кметуванията на варненския кмет и пловдивския, каза Борислав Гуцанов на трибунка в Народното събрание, предаде репортер на "Фокус"

"Казусът с Панаира и прехвърлянията излиза 60 млн. лв. Варна купува дупката за 60 млн. В Манхатан няма такава дупка. Досега няма никаква реакция", започна той.

"През 2016 година прехвърля безвъзмезно притежаваните от държавата акции на община Пловдив", каза още Гуцанов.

"430 млн. се дадоха за удълбочаването на канала във Варна. Вече 5 години тръбата не може да бъде направена от господин Портних. Може ли един кмет цял мандат да не реши този проблем?", коментира той и добави: Рибарското пристанище във Варна струва 8,5 млн. евро, като 70% от тези средства са европейски пари. Сезираме Европейската прокуратурата и затова.

Иван Петков припомни, че на 9 януари тази година, когато се решаваше съдбата на Панаира от ГЕРБ, направиха брифинг. "Засегнаха остро нашите действия. Те алармираха, че обжалват решението на съда. В понеделник обаче всички лица, които трябваше дам обжалват, бяха в отпуск. Главният прокурор също не направи нищо по въпроса. Очакваме лидерът на партия ГЕРБ да вземе отношение и да каже защо техният кмет, Здравко Димитров, не атакува решението", каза още той.