Зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин и лидерът на градската организация на социалистите и депутат от БСП Иван Петков присъстваха на насроченото за тази сутрин заседание на Общинския съвет на Пловдив, съобщиха от пресцентъра на партията.

Това беше втори опит да се отмени решението на ОС, с което Международният панаир попада под пълния контрол на бизнесмена Георги Гергов. Отсъствието на съветниците от ГЕРБ и от "Автентична лява БСП" със свалено от левицата доверие, провалиха заседанието.

"Това, което става, е срамно. Ако бяха убедени в решението си, съветниците трябваше да са тук, да се мотивират и да го потвърдят. Те обаче се скриха, защото добре разбират, че действията им са срещу интереса на държавата и срещу интереса на пловдивчани, които са ги избрали", заяви Вигенин и допълни, че политическата отговорност трябва да се търси на най-високо ниво.

"В Пловдив не се случва нищо без знанието и указанията на Борисов, той беше водач на ГЕРБ тук в няколко парламентарни избора. Защо Борисов и ГЕРБ упорстват в реализацията на този план за унищожаване на Пловдивския панаир?", попита зам.-председателят на НС.

"Съветниците от т.нар. "Автентична лява БСП" не представляват БСП, пловдивската организация на партията има категорична позиция по въпроса, направихме и две декларации в Народното събрание. След като и днешният опит беше провален, ще търсим други начини да защитим Международния панаир от разграбване и застрояване", заяви лидерът на пловдивските социалисти Иван Петков.