Кметът Здравко Димитров посети кръстовището между улица "Брезовско шосе“ и улица "Полет“, откъдето ще стартира изпълнението на позиция 3 от "Интегриран проект за водите на град Пловдив – Етап 1“. Това съобщиха за Радио "Фокус"- Пловдив от пресцентъра на общината. Тя включва реконструкция на канализационната и водопроводната мрежа на град Пловдив в частта бул. "Дунав“ – ул. "Брезовско шосе“. Кметът бе придружаван от своите заместници по строителство и инвестиции Пламен Райчев и по транспорт Тодор Чонов.

Здравко Димитров разговаря с изпълнителите на дейностите и се запозна на място с линейния график за работа по отсечката с дължина 850 метра.

"Това е тежък проект, но същевременно много необходим за града, тъй като водопроводната и канализационната мрежа са остарели. Предварително се извиняваме на гражданите на Пловдив и на всички, които пътуват по тази входно-изходна артерия, за неудобствата, които ще изпитат. Строителите ме увериха, че поетапното затваряне на отсечката е задължително решение, най-вече с оглед безопасността. Те обаче ще обезпечат преминаването на междуградски автобуси и на тези от градския транспорт, а за останалите превозни средства ще бъдат осигурени алтернативни маршрути, за които гражданите ще бъдат уведомявани своевременно“, заяви след инспекцията кметът Димитров.

"Тежестта идва от факта, че в първия участък на "Брезовско шосе“ изкопът е дълбок 8 метра. Във втората част той вече ще бъде на по-малка дълбочина и строителите ще ускорят дейността си. По улица "Брезовско шосе“ и по улица "Дунав“ в частта от "Брезовско шосе“ до "Карловско шосе“, ще бъдат положени тръби с диаметър 250 сантиметра, след което диаметърът ще бъде намален и в останалата част от бул. "Дунав“ – до Голямоконарско шосе, диаметърът вече ще бъде 200 сантиметра, което ще облекчи още работата“, поясни заместник-кметът Пламен Райчев.

"Реконструкция на канализационната и водопроводната мрежа на Пловдив в частта бул. "Дунав“ – ул. "Брезовско шосе“ е част от "Интегриран проект за водите на град Пловдив – Етап 1“, който е на стойност над 115 милиона лева и трябва да завърши до края на 2023 година с реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води - Пловдив