Изключително засилено полицейско присъствие се наблюдава в днешния следобед в карето между булевард "Източен" и улиците "Богомил", "Варшава" и "Лев Толстой" в Пловдив, предаде репортер на "Фокус".

Причината е полуфиналният мач-реванш за Купата на България между футболните отбори на Ботев Пловдив и ЦСКА-София.

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на стадион "Христо Ботев“ ще се извършват щателни проверки на всички посетители. Униформените няма да допускат лица без документ за самоличност; под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия; малолетни  без пълнолетен придружител. 

При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест. Поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери и дрон, а в случаите на констатирани противообществени прояви (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и други) нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Съгласно заповеди на кмета на Община Пловдив в деня на срещата за времето от 16.00 до 22.00 часа се забранява продажбата на алкохол на територията на спортната зона. При необходимост за същия период ще се спира и движението на моторните превозни средства в района на стадион "Христо Ботев“ в следните отсечки: