Бившият заместник-кмет Александър Константинов предложи Пловдив да последва примера на Монпелие и да въведе безплатен градски транспорт:  

"Монпелие във Франция е един южен град близо до Средиземно море, който много прилича на Пловдив. Градът е основан още през Римската епоха, като населението му е около 300 000 души.

Градската агломерация включваща околните селища е около 600 000 души. През града минава река като Пловдив. От 2023 год. градският транспорт в Монпелие е безплатен. В мрежата от обществен транспорт има автобусни и трамвайни линии. По официални данни на общината разходите за градския транспорт са 30 млн. евро годишно. За да се финансира безплатния градски транспорт е въведен 2% данък върху доходите на работещите, но този данък се плаща от фирмите.

След въвеждането на безплатния градски транспорт автомобилния трафик е паднал два пъти. Това е позволило да се разшири пешеходната зона на града почти два пъти, като тя вече заема 50% от широкия център на града.

Какво пречи на община Пловдив да се запознае с опита на Монпелие и да го приложи, като първи град в България с безплатен градски транспорт".