От събота – 22 януари, се възстановява обичайната организация на движение в кръстовището пред Съдебната палата в старата столица. От Общината уточняват, че отново ще бъдат обслужвани централните автобусни спирки пред сградата на Темида и срещу нея – "Кооперативен пазар“, премахват се временните места за спиране на градските автобуси. Връща се двупосочното движение по улица "Васил Левски“ за всички автомобили.

Паралелно с това дейностите по смяна на ВиК-мрежата – основен водопровод и канализация, продължават по булевард "България“ – в участъка от светофарната уредба при пазара до ул. "Любен Каравелов“. Два са подетапите на работа, в които булевардът се затваря:

- от светофара до Съдебната палата до ул. "Подпоручик Александър Панайотов“ (над Кооперативен пазар);

- от ул. "Подпоручик Александър Панайотов“ до ул. "Любен Каравелов“;

Забранява се спирането на обозначените паркоместа в участъка, преустановява се обслужването на автобусната спирка на бул. "България“ 1, премахва се таксиметровата стоянка.

Във връзка с ремонтните дейности, от 22 януари (събота) до 4 март или до приключване на ремонтните дейности се въвеждат временни промени в маршрута на градските автобусни линии №2, 4, 5, 9, 40 и 110:

- в посока от Съдебната палата към спирка "Беляковско шосе“ автобусите ще пътуват по бул. "Никола Габровски“, улица "Ниш“ (покрай МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“) и оттам ще се включват по булевард "България“;

В този период се преустановява обслужването на спирка "Европейски център“. Забранява се спирането и паркирането на МПС по улица "Ниш“ (двупосочно);

- в посока от спирка "Беляковско шосе“ към спирка "Кооперативен пазар“ автобусите ще пътуват по бул. "България“, ул. "Тодор Балина“, Стадиона,ул. "Славянска“ и булевард "Никола Габровски“;

Създава се временна автобусна спирка пред Северния вход на Стадион "Ивайло“. Преустановява се обслужването на спирки "Горско стопанство“ и "Европейски център“;

В останалата част маршрутите не Се променят.

Забранява се спиране и паркиране на автомобили по ул. "Славянска“ – в участъка между ул. "Захари Стоянов“ и ул. "Вела Благоева“ (при ПМГ "Васил Друмев“).

За улесняване на движението на градския транспорт се забранява движението на МПС по ул. "Тодор Балина“ в участъка от кръстовището с ул. "Йоновка“ към бул. "България“. Обходният маршрут е от ул. "Йоновка“ към ул. "Баба Мота“, ул. "Ниш“ и към бул. "България“.