Съгласно издадената заповед на Министъра на здравеопазването № РД-01-13/11.01.2022 г. положителните резултати от тестове за COVID-19, проведени на 10 януари 2022 г, както и техните контактни лица, ще бъдат поставени под задължителна карантина съгласно цитираната заповед и направените в нея изменения и допълнения. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ). В рамките на днешния работен ден ще бъдат информирани ангажираните и контролиращи изпълнението на заповедта институции. От СРЗИ заявяват също, че интерпретациите, които за се появили в публичното пространство, за "затваряне“ на София-град са неверни.

От Столичната регионална здравна инспекция посочват още, че институциите и експертите следят общата картина на заболеваемостта в столицата и предлагат решения на отговорните звена в системата, чато допълват, че това е динамичен процес, който цели разработването на максимално адекватни противоепидемични мерки, които се решават на държавно ниво.



"Във връзка с извънредната натовареност на РЗИ - София и в условията на тежкия кадрови дефицит, в който институцията работи, отново молим гражданите, които имат желание да се включат като доброволци в помощ на процеса по прилагане на противоепидемичните мерки, да се свържат с нас на e-mail priemna@srzi.bg“, призовават от институцията.