Жената на Андрей Цеков спря 21 обществени поръчки на Столична община. Това е резултатът от нелепия опит на кмета Васил Терзиев да се намеси в предизборната кампания. Това заявиха в своя позиция от ГЕРБ в отговор на изявленията на кмета на София Васил Терзиев, който по-рано днес обяви, че 21 обществени поръчки ще бъдат спрени поради незаконосъобразност

От ГЕРБ заявяват, че проверките на незавършилите процедури са направени от две външни фирма. Те заявяват, че едната е на г-жа Деница Цекова, която била съпруга на бившия министър и член на Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната", а другата на адвокат, работила с екипа на Кирил Петков като министър на икономиката.

От ГЕРБ припомнят, че преди повече от месец алармирали, че с директни договори Васил Терзиев е дал на тези две фирми, свързани с партия "Продължаваме промяната", да извършват проверки на процедури по Закона за обществени поръчки.

"Очевиден е фактът, че кметът Терзиев изпълнява политически поръчки, които заплаща с публични средства. Законосъобразността на процедурите според българското законодателство се установява от компетентните институции и българския съд", заявяват в своя позиция от партията.

"Екипът на кмета Йорданка Фандъкова не финализира процедурите за избор на изпълнители за изграждане на бул. "Копенхаген" и основен ремонт на трамвайните трасета по бул. "Мария Луиза" и бул. "Скобелев" именно с мотива, че новият кмет трябва да може да ги прегледа и да вземе решение", категорични са те.

От ГЕРБ казват още, че на 7 май тази година кметът Васил Терзиев е подписал решението за избор на изпълнител за основен ремонта на бул. "Мария Луиза", а днес, след като решението вече е влязло в сила, обявява, че спира процедурата.