Разследващият журналист от bird.bg Атанас Чобанов e получил сериозни сигнали от чуждо правителство за "непосредствена заплаха“ срещу него. Сезирани са българските компетентни органи по случая. Това съобщиха от пресцентъра на ПГ на "Демократична България" . Ние като народни представители не можем да останем безучастни към всеки опит за посегателство над живота, здравето и свободата на който и да е български гражданин. Не можем да останем безмълвни към наказателни акции срещу журналисти – особено когато става дума за разследваща журналистика, която рови надълбоко в интересите на мафията.

В България нереформираната прокуратура и недореформираните специални служби често обръщат гръб на престъпленията на организираната престъпност и корупцията и разследващата журналистика остава единственото средство за разследване на дълбоката държава.

Ние от парламентарната група на "Демократична България“ призоваваме правоохранителните органи бързо и ефикасно да неутрализират заплахите срещу журналиста Атанас Чобанов и да обявят дали те наистина идват от лица, засегнати от санкциите по глобалния закон "Магнитски“, както самият той предполага.