Жители на Ракитово излязоха на протест тази сутрин, след като вече седмица са без вода. Това съобщиха организатори на проявата. Хората се прекарали празниците със сухи чешми, след като подаването спряло още на 22 декември. Така им се налагало да носят дори посудата си за миене на обществени чешми в студа, така решавали и проблема си с прането.

Местните хора твърдят, че услугата от години е некачествена, а водата в домовете им често е мътна и кална, тоест - неизползваема. Не са редки и авариите, заради които тя спира, понякога - за дни наред. И ако в други райони на града няма вода от седмица, то в кв. "Запад" твърдят, че при тях е така от години. Затова ракитовци поискаха да се потърси отговорност от новото ръководство на местното ВиК.

Става ясно, че като в много населени места главната причина е остарялата мрежа и честите аварии. Всичко това накара около 150 души да излязат на митинг пред общината и да поискат оставки, а начело на ВиК да бъдат назначени служители, които ще могат ефективно да решават проблемите.