Млад мъж направи опит за кражба от магазин няколко часа, след като беше освободен от полицейския арест, където бе задържан за друго подобно престъпление, съобщи пресцентърът на ОДМВР-Пазарджик

Става дума за 22-годишен жител на пловдивското село Триводици. В сряда е бил задържан за срок от 24 часа в ареста. Причина за това е опит за кражба от касата на магазин в сряда. За негова зла участ той бил забелязан от служителите в обекта и на мястото пристигал полицейски автопатрул от РУ-Пазарджик, който го задържал. Спрямо него било образувано бързо производство.

Вчера следобед апашът бил освободен от полицейския арест, поради изтичане срока на задържането му. Няколко часа по-късно той отново направил опит за кражба от магазин за хранителни стоки в областния град. Работещите вътре обаче го спипали докато измъквал сумата от 400 лева и отново повикали полиция.

Така само след няколко часа на свобода мъжът се озовал отново в полицейския арест. Сдобил се и с второ бързо производство. Работата по случаите продължава под надзора на прокуратурата.