Полицаи от отдел "Охранителна полиция" при ОДМВР-Пазарджик гостуваха на деца от ОДЗ "Юрий Гагарин" в областния град. Посещението е по повод на предстоящия Международен ден на детето - 1 юни. В изявата взеха участие и доброволци от Детското полицейско управление при НУ "Никола Фурнаджиев" в Пазарджик.

Пред малчуганите служителите на реда представиха отблизо работата на униформения полицай. Децата видяха облеклото и оборудването на служителите – униформи, палка, белезници, предпазна каска и щит, щурмова палка. Не бяха пропуснати и задължителните правила за безопасно поведение на пътя, като пешеходци или велосипедисти. Съвсем очаквано вниманието на всички бе привлечено особено от демонстрацията на служебното куче и неговия водач. И естествено всичко бе съпътствано с много смях и забавление. Накрая почти всички малчугани изявиха желание да работят в полицията, а гостите им получиха благодарствена грамота и подарък от директора на детското заведение г-жа Жозефина Сертова.

По случай празника ръководството на ОДМВР-Пазарджик пожелава на всички малки и по-големи деца здраве, безгрижно детство и изпълнена с приятни изненади предстояща лятна ваканция.