Благотворителен коледен турнир по тенис ще се проведе в Добрич днес и утре - 22 и 23 декември, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. Турнирът е игра по двойки. Право на участие в него имат всички картотекирани състезатели на тенис клуб “Изида“, членове и приятели на клуба. Таксата за участие е 50,00 лв. на двойка, наградите са купи за призьорите. Турнирът е организиран с благотворителна цел.

Предвиден е и търг, на който ще бъдат предложени екипировка на втората ракета на България Димитър Кузманов и маратонки на Григор Димитров с негов автограф. Организатор на събитието е тенис клуб "Изида“ в Добрич.

Събраните средства ще бъдат дарени на Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и на Комплекса за социални услуги за деца в град Добрич. Центровете са социална услуга от резидентен тип, която подкрепя деца и младежи извън грижите в тяхното семейство, осигурявайки им по-добър живот. Спектърът от дейности в тези центрове е широк, включва в много голяма степен и психологическа подкрепа, освен живот в среда, близка до домашната.



Жулиета НИКОЛОВА