Велико Търново. Временна организация на движението се въвежда в старата столица на 11 декември /събота/. От пресцентъра на Общината уточняват, че причината е излъчването на аудио – визуален спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина“.

За времето от 17,45 до 18,45 часа за движение на МПС ще бъде затворен площад "Цар Асен I“, както и прилежащите улици "Св. Климент Охридски“ и "Митрополска“ в участъка от Каменен мост на река Янтра до площад "Цар Асен I“; както и ул. "Иван Вазов“ в участъка от кръстовището с ул. "Читалищна“ до площад "Цар Асен I“ и ул. "Читалищна“ в участъка от кръстовището с ул. "М. Кефалов“ до площад "Цар Асен I“.

В горепосочения период от време се променят маршрутите на градските автобусни линии №№, 5, 20, 40, 50, 110, както следва :

- в посока площад "Цар Асен I“ движението на автобуси ще става по ул. "Независимост“ и ул. Стефан Стамболов“ до площад "Велчова завера“;

- в посока център движението ще се извършва от площад "Велчова завера“ по ул. "Стефан Стамболов“ и ул. "Независимост- Център;

- крайна спирка на автобусна линия № 5 е паркинга на ул. "Крайбрежна“;