Водещ доставчик на технологични услуги от ново поколение от Обединеното кралство разкрива постоянен офис в Пловдив, съобщиха за Радио "Фокус"- Пловдив от общината. Това си намерение презентираха представители на българския клон на IT компанията Endava на среща със заместник-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов.

От компанията, до момента базирана само в столицата, споделиха, че са избрали Пловдив заедно с още два града в страната, където да разрастват дейността си. Пловдив засега ще е и единствен в Южна България, заради водещата си роля в аутсорсинг и IT бизнес екосистемата на страната. Endava вече е започнала да наема IT специалисти в Пловдив. За 5 години, откакто са в страната, инвеститорите вече разполагат с над 300 служители, които разработват, внедряват и поддържат различни софтуерни решения от най-ново поколение.

По време на срещата бяха маркирани и бъдещи възможности за сътрудничество с община Пловдив, а от IT компанията заявиха, че имат готовност да работят за развиването на местната IT общност, да предлагат различни стажантски програми, също и в организирането на конференции и срещи в техническия сектор.